Uitgelichte berichten

Het achtste continent: Zeelandia!


We hebben allemaal op school geleerd dat er zeven continenten op onze wereldbol zijn. Maar deze week kwam een aantal wetenschappers tot de conclusie dat er een achtste continent is! En ze noemen het 'Zeelandia'.

Nu is het ook weer niet zo dat er een compleet nieuw land ontdekt is dat we met alle middelen over het hoofd hebben gezien. De hoogste pieken van Zeelandia zijn de bergen op Nieuw-Zeeland, en dat is dan weer niet nieuw.

Nieuw-Zeeland werd dus toegerekend aan het continent Oceanië waar ook Australië onder valt, maar de geleerden zien Nieuw-Zeeland nu als een apart continent, waarvan dan wel 94% onder water ligt.

Bekruipt jou dan nu ook niet het gevoel dat je dat nieuwe continent een keer moet bezoeken? Het is in ieder geval onveranderd een prachtige bestemming met een overweldigend landschap, met vele variaties van prachtige stranden tot sneeuwpieken in de bergen.

'Het Beste van Nieuw-Zeeland' biedt jou vele mogelijkheden om dit prachtige, 'nieuwe achtste continent' te beleven. Kijk online of vraag om een brochure bij jouw reisspecialist.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
  • Instagram - Black Circle