Uitgelichte berichten

Laat je werk thuis!


Een ontspannen vakantie: Laat je werk thuis! Je werk beslaat een groot deel van je leven. Dagelijks ben je er mee bezig, vaak is het dan ook lastig om helemaal los te komen van dat werk. Ook tijdens de vakantie kan je werk ongemerkt zomaar met je meereizen. Terwijl vakantie toch echt bedoeld is om te ontspannen, niet om je stress mee te nemen. Daarom geen wij je graag een paar tips.

Tip 1:

Ontspannen, niet stressen. Daar lig je dan, op het strand na een lange reis. Je zou eigenlijk moeten ontspannen maar je voelt de druk van het werk nog op je schouders. Leg de lat niet te hoog, jezelf verplichten te moeten ontspannen werkt natuurlijk niet. Dat moet spontaan gebeuren. Accepteer gewoon dat jij een persoon bent die niet automatisch het werk thuis kan laten. Als je de afgelopen periode een drukke wellicht stressvolle tijd op het werk achter de rus hebt, is het begrijpelijk dat er nog van alles speelt in je hooft. Juist nu je even tot rust komt.

Tip 2:

Plan richting je vakantie. Niets is zo frustrerend als op vakantie gaan wetende dat er nog werk ligt of dat er onafgemaakte zaken spelen. Begin dus van tevoren al met zaken af te werken. Plan rondom je vakantie. Schuif bepaalde zaken waarvan je weet dat je ze voor je vakantie niet meer gaat afkrijgen, over je vakantie heen. Zet voor jezelf alles op papier, zodat je bij terugkomst heel goed kunt zien wat je hebt afgewerkt en wat nog niet. Laat je werkplek netjes achter. Zorg dat je opruimt voor vertrek. Een rommeltje op je bureau, is een rommeltje in je hoofd.

Tip 3: Schrijf het van je af. Een dagboek bijhouden kan helpen om stress te verminderen. Het kan heel fijn zijn om alles dat je dwars zit op te schrijven. Op die manier zit het niet meer in je hoofd en kun jij je meer ontspannen. Bovendien kan het ook heel verhelderd werken om dingen op te schrijven. Wanner je schrijft wordt je gedwongen om je gedachtes te ordenen, en dat kan zomaar tot mooie inzichten leiden.

Tip 4: Niet meteen weg. Als je op vrijdag je laatste werkdag hebt gehad is het misschien niet zo handig om direct op zaterdagochtend op vakantie te gaan. Gun jezelf even de tijd om te wennen aan vrije tijd. Om te wennen aan het niet werken. Dus laat die smartphone nu gewoon links liggen en beantwoord ook geen mailtjes meer. Het is slim om een automatisch antwoordbericht voor je e-mail in te stellen, zodat mensen weten dat jij er niet bent. Bereid dan rustig je vakantie voor.

Tip 5: Geniet van je vakantie! Vakantie is heerlijk en bedoelt om eens lekker te genieten. Doe dat ook. Ga leuke dingen doen, zodat je bent afgeleid van je gedachten over je werk. Plan een dagje spa in en laat je lekker masseren. Ga gezellig naar de plaatselijke markt en heerlijk uit eten. Maak je vakantie de moeite waard! Ben je door alle drukte nog niet toegekomen aan het boeken van een vakantie. We helpen je graag. Pak een kop koffie en ga er maar even lekker voor zitten. Er is genoeg te kiezen, fijne vakantie alvast!

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
  • Instagram - Black Circle