Uitgelichte berichten

Eerst inpakken..., 15 tips voor jou


Op vakantie gaan is super leuk, nieuwe avonturen beleven. Nieuwe dingen zien en er echt even helemaal lekker uit zijn. Maar dat inpakken… Vaak zien we er behoorlijk tegenop. Bang om van alles te vergeten en meer willen meenemen dan eigenlijk kan. Daarom geven we je tips voor het inpakken van je koffer.

Tip 1:

Start met het maken van een lijstje.

Voordat je van alles in je koffer gooit is het handig om een lijstje te maken. Wat moet er mee? Denk aan reisstekkers, je paspoort, eventuele visums. Maar denk ook na over hoeveel kleding je denkt nodig te hebben. Schrijf alles op, mobiel, oortjes, zonnebril, zonnebrand…

Tip 2:

Zorg voor een goede koffer.

Mocht je op zoek moeten naar een nieuwe, schaf dan een niet te zware koffer aan. Hoe lichter de koffer, hoe meer je kan meenemen. Er worden immers eisen gesteld en als jij 10 kilo bagage mag meenemen is het fijn als je koffer niet al 4 kilo weegt. Tegenwoordig zijn er gelukkig oersterke lichtgewicht koffers, erg handig dus.

Tip 3:

Ga doelgericht te werk.

Waar ga je naar toe op vakantie? Wat voor soort kleding denk je daar nodig te hebben. Het is niet echt heel logisch om een dikke trui mee te nemen als je op strandvakantie gaat naar Ibiza. Hoogstwaarschijnlijk heb je hem daar echt niet nodig, bovendien neemt zo’n dikke trui veel ruimte in beslag. Dus, kies kleding die past bij je vakantie.

Tip 4:

Neem accessoires mee.

Een basic shirtje kan je prima meerdere keren aan. Maar om er toch telkens net even iets anders uit te zien, is het slim om wat verschillende accessoires mee te nemen. Deze nemen niet zo veel ruimte in, maar maken wel dat jij er leuk uitziet.

Tip 5:

Combineer.

Net als accessoires zijn ook de combinaties belangrijk. Kies kleding uit waarmee je meerdere combinaties kunt maken. Op die manier zie je er ook iedere keer net even weer anders uit. Een vestje kan prima op een broek maar ook heel goed op een rokje of bij een jurkje.

Tip 6:

Stop je schoen vol.

Neem je schoenen mee dan kun je die heel goed gebruiken om kleine dingen in te stoppen, dat scheelt weer ruimte. Denk aan je sokken, maar ook kettingen of bijvoorbeeld sjaaltjes.

Tip 7:

Niet vouwen maar rollen.

Rol je kleding op in plaats van op te vouwen. Het scheelt echt veel ruimte. Dat komt omdat er, als je de kleding oprolt er minder lucht tussen zit. Enige nadeel is wel dat je kleding iets meer kan kreukelen als je het oprolt.

Tip 8:

Bespaar op cosmetica.

Neem niet teveel cosmeticaproducten mee. Ze nemen veel ruimte in je koffer in en zijn bovendien vrij zwaar. Vul wat kleine flesjes en koop de grotere verpakkingen op je vakantiebestemming. Zit je erg aan een bepaald merk vast, dan is het natuurlijk wel slim om die mee te nemen om teleurstellingen te voorkomen, als blijkt dat ze jouw favoriete merk niet verkopen in je vakantieland.

Tip 9:

Ruil je boeken in voor een e-reader.

Lezen is natuurlijk heerlijk op vakantie. Maar zware boeken meesjouwen is niet prettig. Ruil daarom je boeken in voor een e-reader. Of neem niet een boek mee, maar ga voor een boek in de vorm van een tijdschrift. Deze zijn onder anderen bij Libelle Bookazine te koop.

Tip 10:

Handdoeken mee.

Soms zitten ze er bij in, maar vaak moet je ook zelf zorg dragen voor handdoeken en badlakens. Spaar oude handdoeken op en neem deze mee op vakantie. Nadat je ze een paar keer hebt gebruikt kunnen ze weg, wat weer ruimte scheelt in je koffer op de terugweg. Doe hetzelfde met theedoeken en vaatdoeken. Voor thuis misschien niet meer te gebruiken omdat er een gat in zit, maar voor op vakantie kan het prima.

Tip 11:

Houd rekening met souvenirs.

Als je dan toch al die handdoeken niet meer mee terug hoeft te nemen, heb je mooi ruimte voor eventuele souvenirs. Want er is altijd wel iets leuks te koop op vakantie en tja, dat moet dan wel mee terug kunnen.

Tip 12:

Vacuüm zakken gebruiken.

Ga je voor langere tijd weg en moet je gewoon veel meenemen,dan zijn vacuüm zakken een handige oplossing. Op die manier kun je gewoon lekker veel kwijt, maar neemt het toch niet zoveel ruimte in.

Tip 13:

Wasmiddel mee.

Soms is het gewoon fijn als je tussentijds op je vakantie even een wasje kunt draaien. Maar om nou een hele doos wasmiddel aan te schaffen… Neem een paar zakjes met waspoeder mee, dan heb je wat, mocht je het nodig hebben.

Tip 14:

Maak optimaal gebruik van je handbagage.

Naast de koffer die je moet inchecken mag je vaak ook handbagage meenemen. Per vliegtuigmaatschappij zijn de eisen verschillend maar vaak kan er behoorlijk wat mee aan handbagage. Vaak kan dat zelfs een kleine koffer zijn. Dus maak daar gebruik van.

Tip 15:

Het inpakken zelf:

  • Leg een paar dagen voor vertrek je koffer op je slaapkamer neer. Zodat je er alvast dingen in kan stoppen.

  • Verzamel alle spullen aan de hand van je lijstje en streep af als het eenmaal in de koffer zit.

  • Wees kritisch en streng. Heb je het echt nodig? Moet het echt mee?

  • Pak je koffer slim in. Leg zware dingen onderin en de lichtere spullen bovenop.

  • Stop je toilettas in een aparte plastic zak, zodat als er iets gaat lekken je niet je hele koffer er onder hebt zitten.

  • Ga je met z'n tweeën? Verdeel dan wat kleding over jullie beide koffers. Als er een koffer kwijtraakt, wat echt weleens gebeurt, zit één van jullie niet helemaal zonder kleding.

En dan wegwezen!

Krijg je nu al zin om je koffer te pakken, maar heb je nog geen bestemming gevonden. Kijk dan maar eens verder op onze website voor de vele mogelijkheden. Alvast heel veel vakantieplezier!!

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
  • Instagram - Black Circle