Uitgelichte berichten

Vakantie met kinderen? Leuke tips

Op vakantie gaan met kinderen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Kinderen willen nou eenmaal vaak heel wat anders dan ouders en dat zorgt nogal eens voor wat wrijving. Ga je naar een bestemming helemaal gericht op de kinderen, maar waar je zelf eigenlijk niets aan vindt? Of ga je toch die stedentrip doen die jou zo leuk lijkt, maar waarvan je weet dat de kids er geen bal aan vinden. Of zou er misschien ook een middenweg zijn? Een vakantie die voor iedereen leuk is? We geven je tips.

Tip 1: Betrek alle gezinsleden erbij.

Natuurlijk, een tweejarige heeft weinig te melden als het op de ideale vakantie aankomt. Maar toch is het goed om iedereen bij je beslissing te betrekken. Wat zijn de wensen van je kinderen, van je partner en natuurlijk die van jezelf. Zet alle wensen op een rijtje en houd er rekening mee tijdens het zoeken naar een bestemming.

Tip 2: Samen, betekent compromissen sluiten. Ga je met meerdere personen op vakantie dan zal je compromissen moet sluiten. Je kind wil een zwembad, jij wilt misschien een kathedraal bezichtigen en je partner wil wellicht lekker actief zijn. Bedenk dan ook dat jullie niet de hele dag actief kunnen en willen zijn, je niet de hele dag in het zwembad kunt liggen en ook niet de hele vakantie kunt besteden aan het bezoeken van kathedralen. Maar, je kunt er wel voor zorgen dat alle wensen aan bod komen. Leg ook aan iedereen uit dat jullie gezamenlijk op vakantie gaan en het voor iedereen leuk moet zijn, dus dat er ook rekening met elkaar moet worden gehouden.

Tip 3: Je zit niet aan elkaar vast. Op vakantie wil je graag dingen samendoen, maar bedenk ook dat wat jij leuk vindt, een ander misschien echt niet leuk vindt. Waarom moeten je kinderen per se mee winkelen als ze dat niet willen? Of waarom moet jij absoluut mee naar dat drukke pretpark als je dat echt afschuwelijk vindt? Jullie zitten niet als magneten aan elkaar vast, dus splits de boel op en doe bepaalde activiteiten eens niet samen maar apart. Heb je daarna elkaar een hoop te vertellen.

Tip 4: Kies voor een kindvriendelijke accommodatie. Niets is zo vervelend als kinderen die zich vervelen. Nou is er niet veel voor nodig om lekker te kunnen spelen; een uitgebreid subtropisch zwembad hoeft niet per se. Maar bedenk dat een sjiek hotel misschien ook niet handig is. Kinderen gaan eerder naar bed dan hun ouders, een eigen afgesloten slaapgelegenheid kan dus fijn zijn. Andere kinderen om mee te spelen, een activiteitenclub waar ze naar toe kunnen? Allemaal zaken die van tevoren zijn uit te zoeken.

Tip 5: Regel je verblijf vooraf. Wellicht ging je ooit, toen je jong en alleen reisde, lekker op de bonnefooi weg. Onderdak regelde je mooi ter plaatse en ach, als het eens iets minder was maakte dat echt niets uit. Jij paste je wel aan. Maar nu er kinderen mee gaan, is het echt niet handig om dat te doen. Regel echt vooraf de accommodatie zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wat voorheen een avontuur was is nu echt niet grappig meer.

Tip 6: Neem de tijd. Reizen met kinderen is anders, alles gaat langzamer. Dat geeft niets als je je daar maar op instelt. Bedenk ook dat zij alles voor het eerst doen, al die nieuwe indrukken. Dat kost energie. Plan daarom ook niet te veel op een dag. Kies er ook voor om heerlijk lekker rustig aan te doen en te genieten bij de zandbak of het zwembad.

Tip 7: Wees voorbereid. Met kinderen weet je dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Geen overbodige luxe dus om ervoor te zorgen dat je een aparte tas hebt met extra kleding, pleisters, medicijnen, luiers, natte doekjes en andere handige spulletjes. Zonder deze tas ga je niet op stap.

Tip 8: Laat niets je tegenhouden. Misschien krijg je het advies om maar dichtbij huis te blijven. Kinderen hebben niet veel nodig, een plas water en zand en het is voldoende. En die vind je overal. Reizen is geweldig, samen herinneringen maken voor later. Laat je niet tegenhouden. Ga! Ga met je kind lekker doen wat jij wilt. Hoe geweldig is het om de mooiste plekjes samen met je kinderen te ontdekken? Samen op avontuur. Zin in vakantie gekregen? Onze Sambasso reisaanbieders en reisspecialisten hebben meer dan voldoende mogelijkheden voor je. Of je nu wilt vliegen of met een camper op avontuur wilt of heel iets anders, er is van alles mogelijk.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
  • Instagram - Black Circle