Uitgelichte berichten

Vakantiedrukte de baas!


Rond vakantietijd is het ieder jaar weer druk, druk op Schiphol, druk op de weg. Druk met allemaal mensen die op vakantie gaan. Ieder jaar weer een complete volksverhuizing. Maar hoe vermijd je die drukte of hoe ga je er mee om als je hem niet kan vermijden? We geven je een aantal tips.

TIP 1: Wees op tijd.

Het klinkt natuurlijk als een inkoppertje maar toch, wees op tijd. Ga je vliegen dan is op tijd zijn echt belangrijk. Je weet dat het druk zal zijn op de weg en bij de luchthavens, dus zorg dat je op tijd vertrekt. Dat voorkomt dat je in de stress schiet, omdat je in de file staat en het wellicht niet gaat halen.

TIP 2: De reis er naar toe hoort er ook bij.

Je vakantie begint niet pas als je op je bestemming aankomt. De reis er naar toe hoort er ook bij. Dus geniet dan ook van die reis. Op het moment dat je in de auto stapt, of de trein of wel vervoermiddel dan ook, dan begint je vakantie. Ontspan je en geniet.

TIP 3: Pas je vertrekdag aan.

Waarom reizen op een "zwarte" zaterdag? Je hoeft niet op die dag weg, je kunt er ook voor kiezen om een dag eerder of later te vertrekken. Op doordeweekse dagen is het vaak een stuk rustiger dan in de weekenden. Of kies voor een alternatieve route als je de drukte wilt vermijden. Ga je vliegen, let dan ook goed op de vertrektijden, dat kan heel wat frustratie voorkomen.

TIP 4: Zorg voor vermaak als je moet wachten.

Wachten is nooit leuk. Je wilt graag verder, maar staat gedwongen stil. Je vlucht is vertraagd, er is een file of de wachtrij is gewoon meterslang. Vervelend, maar maak het zelf leuker. Neem een spelletje kaarten mee en je vermaakt je al gauw met andere mensen. Of neem een boek mee, zodat je wat kunt lezen tijdens het wachten. In de file in de auto, zet een gezellig muziekje aan of doe een spelletje met je medepassagiers. Verzin namen van dieren met alle letters uit het alfabet, of speel wie of wat ben ik.

TIP 5: Relax, je hebt vakantie!

Hoe druk het ook is, het is tijdelijk. Die wachtrij wordt een keer korter en die file houdt een keer op. Relax, je bent op vakantie. Geniet ervan.