Uitgelichte berichten

Zin in actief? La Gomera!

Het op één na kleinste eiland van de Canarische eilanden: La Gomera. Om er te komen ben je toch wel even onderweg: je komt met het vliegtuig aan op Tenerife en gaat vanuit de haven van Los Christianos met de ferry naar de hoofdstad van La Gomera, San Sebastian. En die ferry vaart niet af en aan, dus vaak moet je wel een tijdje wachten. Dat kan overigens prima op Tenerife, want de haven bevindt zich bij de boulevard met winkeltjes en restaurantjes. Tenslotte moet je dan nog naar je verblijf en dat kan heel goed met een huurauto.

Juist vanwege deze langere reis is La Gomera een bestemming waar je nog relatieve rust kunt vinden. Verwacht er ook geen boulevards of grotere shops.

Maar eenmaal op je bestemming zul je de schoonheid van het eiland gauw ontdekken. Doorgaans lekkere aangename temperaturen aan de kust met enkele stranden van zwart zand. Zwart omdat het een vulkanisch eiland is en er geen kunstmatig aangelegde stranden met geel zand zijn.

La Gomera bezoek je dan ook niet voor alleen maar een strandvakantie, maar hier moet je gewoon actief zijn. Vooral veel wandelen in het prachtige natuurpark Garajonay is werkelijk echt een must. Er zijn routes van verschillende moeilijkheidsgraden. Je moet wel goed mobiel zijn en stevige wandelschoenen is aan te bevelen.

De hoogste punt van het eiland (Alto di Garajonay) ligt op bijna 1500 meter hoogte en daar moet je geweest zijn. Bij goed weer heb je een prachtig uitzicht op de andere eilanden(Tenerife, El Hierro, Gran Canaria).

La Gomera is overzichtelijk en met een huurauto kun je het hele eiland gemakkelijk verkennen. Leuke plaatsjes zoals het oude Agulo of de vroeger bij hippies in trek zijnde Valle Gran Rey. Je merkt daar die sfeer nog wel en komt ze er ook nog wel tegen!

Je bent op La Gomera echt even "Weg van de massa". Nieuwsgierig naar deze bestemming? Kijk voor mooi aanbod, bestaande uit vlucht, ferryvervoer, huurauto en accommodatie, hier.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
  • Instagram - Black Circle