Uitgelichte berichten

5 tips voor een zorgeloze vakantie


Vakantie betekent vooral lekker ontspannen. Maar om te kunnen ontspannen op vakantie is het slim om voordat je weggaat een paar dingen goed te regelen. Dat voorkomt vaak frustratie want soms kun je maar beter goed voorbereid zijn. We geven je 5 tips voor een zorgeloze vakantie: Tip 1: Sla belangrijke telefoonnummer op in je telefoon Niets is zo frustrerend als in het buitenland staan met een gevalletje spoed en niet weten wie of wat je kunt bellen en vooral geen nummer hebben. Het nummer om je bankpas te blokkeren nadat je je tas bent kwijtgeraakt is bijvoorbeeld wel fijn om te hebben. Natuurlijk, de meeste dingen kun je opzoeken, maar bedenk wel dat internet niet overal even stabiel is. Sla belangrijke nummers op in je mobiel en het liefst in twee verschillende toestellen, zodat je in geval van diefstal of verliezen een back-up hebt. Denk ook aan het nummer van je verzekeringsmaatschappij, de garage of je huisarts. Tip 2: Maak een foto van de auto Twee weken vakantie en dan terugkomen met volle koffers en tassen om vervolgens drie parkeerplaatsen af te struinen op zoek naar de plek waar je de auto had achter gelaten. Een foto van het nummer van de parkeerplaats kan een hoop gezoek voorkomen. Dit geldt overigens niet alleen voor het parkeren bij de luchthaven, ook in het buitenland kan het handig zijn om een foto te maken van parkeerplekken, bushaltes, hotels etc. Voorkomt een hoop doelloos dwalen. Tip 3: Download kaarten via Google Maps Over dwalen gesproken. Het is heerlijk om lekker rond te slenteren in een nieuwe stad. Maar waar moet je heen en waar ben je. Geen nood, download voor dat je op vakantie gaat alvast de stadskaarten via Google Maps. Behalve de kaart opzoeken op het moment dat je hem nodig hebt kun je kaarten ook downloaden op je mobiel, handig voor als het internet even niet beschikbaar is. Tip 4: Handig opbergsysteem voor losse kabels Als je ze al weet te vinden in je tas dan zitten ze vaak totaal in de knoop. Kabeltjes, van je oplaadsnoer tot je oortjes ze raken vaker kwijt zeker op vakantie. Koop een brillenkoker en verzamel hier netjes je kabeltjes in. Op die manier heb je ze zo gevonden als je ze nodig hebt. Ben jij ook zo’n iemand die vergeet een reisstekker of adapter mee te nemen. Heel fijn want nu kun je je telefoon of laptop niet opladen, want in het hotel zitten alleen maar stopcontacten waar jouw Nederlandse stekker natuurlijk niet in past. Wacht even met direct een nieuwe stekker te kopen. Kijk eerst eens aan de achterkant van het televisiescherm in je hotelkamer. Veel moderne schermen hebben namelijk een USB poort en daaraan kun je gemakkelijk je telefoon opladen. Een nieuwe stekker kopen hoeft dus niet.

Tip 5: Scan je paspoort of ID-kaart Soms is het nodig om te laten zien wie je bent, maar stel dat je tas met paspoort of ID-kaart erin is gestolen dan heb je wel een uitdaging. Scan daarom altijd even je paspoort of ID-kaart en stuur ze even door naar je reisgenootje. Zo hebben jullie ze allebei mocht het nodig zijn. Een paar kopietjes in je bagage kan ook slim zijn. Je paspoort afgeven in een hotel voelt toch niet prettig. Dus maak het jezelf gemakkelijk en zorg dat je voorbereid bent. Een vakantie moet vooral ontspannend zijn. Natuurlijk kun je niet alles voorkomen, maar een goede voorbereiding is wel slim. We wensen je veel zorgeloze vakantie toe en mocht je nog niet weten waar de reis naar toe gaat, kijk dan zeker even bij ons aanbod. Er zit vast wel iets voor je tussen.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Basic Square
  • Instagram - Black Circle